Oprema za avtomobile

Nove pnevmatike in oprema za kombi

Ugodne in kakovostne avto gume

Vaš avtomobil optimalno deluje takrat, kadar ima ustrezne zimske tj. letne gume. Montaža gum je v Sloveniji obvezna od 15. novembra do 15. marca, za najboljšo varnost v prometu pa je letne gume najbolje zamenjati takoj, ko pade temperatura pod 7 °C. Zimske gume zagotavljajo najboljšo varnost v prometu in bolj zanesljivo vozne lastnosti vozila na cesti. Zimske razmere namreč zelo spremenijo pogoje na cesti, zato je zimske gume najbolje namestiti na vsa štiri kolesa. Kot primerna oprema za zimo veljajo tudi letne pnevmatike in verige za sneg, ki morajo biti v primeru snežnih razmer ustrezno nameščene na kolesih. Kljub vsemu vam bodo absolutno varno pospeševanje, zaviranje in kontroliranje avtomobila na cesti zagotovile dobre zimske pnevmatike, ki so dizajnirane tako, da zagotavljajo dober prijem na cesti ne glede na stanje.

V skladu z Odredbo o omejitvi prometa na cestah v R Sloveniji je na cestah v Sloveniji, razen na avtocestah in hitri cesti, na katerih so zimske razmere, prepovedana vožnja za tovorna vozila s priklopnimi vozili, za vozila, ki prevažajo nevarno blago, in za izredne prevoze. Upravljavec avtocest in hitrih cest lahko na teh cestah zaradi zimskih razmer za prej navedena vozila časovno in prostorsko prepove promet. O prepovedi prometa mora obvestiti javnost in postaviti prometno signalizacijo za izločanje, tam, kjer je to mogoče. Za učinkovito, racionalno in varno omejitev prometa v zimskih razmerah na avtocestah in hitrih cestah upravljavec teh cest uskladi ukrepe s policijo.

Avtomobilske pnevmatike naj bi bile ustrezno nameščene. Najboljše, če namesti izkušen vulkanizer ali mehanik, saj si le tako lahko zagotovite popolno varnost. Potrebno je poskrbeti tudi za menjavo pnevmatik pred zakonsko določenim datumom, saj so kazni dokaj visoke. Tudi z vidika varnosti ni priporočljivo pozimi voziti letne gume. Uporaba zimskih gum je pri nas po zakonu obvezna od 15. novembra do 15. marca, strokovnjaki pa priporočajo menjavo letnih pnevmatik z zimskimi že konec oktobra ali v začetku novembra, ko temperature padejo pod 7°C. Snežne pnevmatike je najbolje, če jih namestimo na vsa 4 kolesa..

Za obvezno zimsko opremo se šteje tudi poletne pnevmatike na vseh 4 kolesih in ustrezne verige za sneg, ki morajo biti v zimskih razmerah pravilno nameščene na pogonskih kolesih. Pri vozilih s štirikolesnim pogonom pa morajo biti snežne verige nameščene na kolesih zadnje osi. Samo zimske na vseh kolesih omogočajo uspešno speljevanje in pospeševanje, učinkovito in varno zaviranje, nespremenjeno smer pri zaviranju in varno vožnjo skozi ovinke. Zaradi posebne snovi pa bodo zimske pnevmatike tudi pri temperaturi pod 7 stopinj celzija dovolj mehke, da bodo zagotovile ustrezni oprijem tudi na suhi in nezasneženi cesti.

Montaža zimskih in letnih gum po nizkih cenah

Menjava zimskih ali letnih pnevmatik je nujno potrebna, saj tako vaš avtomobil pravilno pripravite na sneg in poskrbite za vašo in tujo varnost. Rabljene gume lahko prodate ali kupite in tako znižate stroške menjave gum. Tudi najboljše znamke gum lahko dobite po ugodnih cenah, in sicer v spletni trgovini za največjo ponudbo zimskih in letnih pnevmatik. Menjavanje pnevmatik je potrebno dvakrat letno, najboljše si auto nadstrešnice je zagotoviti mesto na servisu in gume zamenjati v ustreznem času. Tako boste podaljšali življenjsko dobo vaših pnevmatik, prav tako pa si boste zagotovili varnost v prometu. Avtomobilske pnevmatike mora obvezno menjati primerno usposobljen vulkanizer ali mehanik, saj morajo biti nameščene popolnoma pravilno ter tudi dobro centrirane. Prav tako bo vulkanizer znal oceniti stanje vaših obstoječih pnevmatik in vam svetoval najboljšo izbiro.

Zakaj kupiti kakovostne zimske pnevmatike ali letne pnevmatike?

• Ker boste zagotovili najboljše delovanje avta,
• ker boste na cestah varni ne glede na vreme,
• ker kvaliteto jamčijo priznane blagovne znamke,
• ker boste varni pred zakonom,
• ker kvalitetne zimske ali letne gume zagotavljajo največje udobje vožnje.

Z hitrim nakupom zimskih pnevmatik ali letnih pnevmatik si boste zagotovili nizke cene in najkakovostnejše blagovne znamke gum z dolgoletno garancijo. Zaradi nove tehnologije proizvodnje so pnevmatike postale bistveno bolj zanesljive, kvalitetne in prožne. Vsekakor pa se material z leti obrabi, zato je gume potrebno zamenjati vsakih nekaj let. Letne in zimske pnevmatike se razlikujejo po globini profila in drugih karakteristikah, saj so namenjene vožnji v različnih vremenskih razmerah. Obstajajo letne in zimske pnevmatike za osebna vozila, motorna vozila, terence, kombi vozila, traktorje, kamione, bagre ... Varnost je v prometu najpomembnejša, zato bodite pozorni, da se pri nakupu gum odločite za kakovostne gume in jih menjate dvakrat letno, da boste na cesti popolnoma pripravljeni v vseh letnih časih.

<Domov